DARLING SPF20 cadeau bij aankopen v.a. €200

shop nu
NIEUW

Bienaimé

A love affair

Laat je meevoeren naar een dromerig boudoir in Parijs… De geur van vintage make-up en poederige parfums komt je tegemoet en de prachtige flacons blinken in het warme licht.

Het begon afgelopen maart op een regenachtige ochtend in Parijs. Heidi (Founder) en Denise (Manager Boutique Den Haag) brengen een bezoekje aan de stad van de liefde om inspiratie op te doen tijdens de lifestyle & decoration beurs; Maison&Objet. Op hun laatste ochtend besluiten zij, na een vers croissantje en een koffietje bij Café Kitsuné, het prachtige warenhuis Le Bon Marché te bezoeken. Dit warenhuis bestaat al sinds 1838, heeft een beeldig interieur en verkoopt de meest exclusieve merken. Op de beauty-afdeling ruiken, smeren en voelen Heidi en Denise wat af. Tot hun oog valt op een stand met zoete, roze verpakkingen en vintage-looking producten…

En zo begon de love affair tussen Babassu en Bienaimé.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Babassu Beauty (@babassubeauty)

Since 1935

Het Franse geurhuis Bienaimé is in 1935 opgericht door Robert Bienaimé, hij was één van de meest begaafde neuzen van zijn generatie en lanceerde in zijn eerste jaar al vijf parfums. Het bloemige La Vie En Fleurs en het zachte parfum Vermeil zijn toentertijd ontwikkeld en behoren nu nog steeds tot de huidige collectie.

Toen Robert Bienaimé in 1960 stierf, stond het merk tientallen jaren stil, voordat het in 2021 opnieuw werd geboren onder leiding van Cécilia Mergui. Zij vond op een online-rommelmarkt een poederdoos van Bienaimé en werd op slag verliefd op het merk. Het feit dat dit beautyobject voor zijn tijd navulbaar was en voldeed aan haar liefde voor Art Deco-esthetiek maakte haar meteen een fan. Trouw aan het erfgoed van Robert Bienaimé treedt Cecilia in de voetsporen van de oprichter. Met de huidige collectie van parfums, bad- en bodyproducten en een lippenbalsem eert zij de pracht van het huis Bienaimé, maar dan in een nieuw jasje!

Voor onze members

Exclusieve sale met korting tot 70%. Maandelijks nieuwe producten.