Privacy Policy

Babassu behandelt uw gegevens zorgvuldig en met respect voor uw privacy. Wij maken uw gegevens alleen inzichtelijk voor partijen die betrokken zijn bij een correcte afhandeling van uw bestelling en delen ze nooit met derden. Hieronder leest u hoe wij omgaan met uw privacy, persoonsgegevens en welke cookies er door onszelf en derden worden geplaatst.

Als u gebruik maakt van onze diensten en website, worden er bepaalde gegevens van u opgeslagen. Welke dat zijn, is afhankelijk van de pagina’s die u bezoekt en welke diensten u van ons afneemt. Wij verwerken alleen de gegevens die nodig zijn om zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Wij respecteren uw privacy en zullen de informatie die u ons verstrekt vertrouwelijk behandelen en verwerken in overeenstemming met de huidige privacywetgeving.

Registratie van uw gegevens

Als u een bestelling plaatst, zijn uw NAW-gegevens, telefoonnummer en emailadres nodig om deze te verwerken en u op de hoogte te houden over de voortgang. U kunt deze per bestelling invoeren óf er voor kiezen om éénmalig een Babassu-account aan te maken. Om u goed van dienst te kunnen zijn bewaren wij uw persoonlijke gegevens en bestelhistorie. U kunt deze zelf inzien via uw account.

Nieuwsbrief

Als u zich heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief, dan gebruiken wij uw e-mailadres om u te informeren over nieuwe merken, producten en ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Heeft u geen interesse meer? Dan kunt u zich afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief of in uw persoonlijke account. Wij delen deze malinglijst niet met derden.

Beveiliging van uw gegevens

Wij treffen de benodigde maatregelen om uw persoonsgegevens te beveiligen en misbruik en ongeautoriseerde toegang te voorkomen. Wij zorgen er voor dat onze systemen goed beveiligd zijn en maken gebruik van certificaten voor de versleuteling van dataverkeer tussen uw computer en onze website. Alleen de noodzakelijke personen hebben toegang tot de gegevens en ze worden niet langer bewaard dan strikt noodzakelijk is om onze dienstverlening aan u te kunnen uitvoeren, met uitzondering van de gegevens die wij wettelijk verplicht zijn om langer te bewaren. Onze beveiliging wordt regelmatig gecontroleerd en geüpdatet.

Het delen van uw gegevens met derden

Wij delen uw persoonlijke gegevens uitsluitend met partijen die betrokken zijn bij de uitvoering van uw bestellingen, zoals ons externe magazijn, PostNL en onze betalingsverwerker Multisafepay. Deze partijen zijn verplicht de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren en hebben geen toestemming om uw gegevens te gebruiken of openbaar te maken, tenzij dit noodzakelijk is om hun werkzaamheden voor u en ons uit te voeren of indien dit noodzakelijk is om aan hun wettelijke verplichtingen te kunnen voldoen.

Cookies

Babassu maakt gebruik van cookies om uw instellingen en voorkeuren te onthouden en de dienstverlening te optimaliseren. U kunt zelf uw browser zo instellen dat deze het gebruik van cookies tijdens het bezoek onze webshop wel, niet of gedeeltelijk toestaat. Om een bestelling te doen in de instellingen daarvoor te bewaren zijn cookies echter noodzakelijk.

Hieronder een overzicht van de verschillende cookies die wij (kunnen) gebruiken:

Functionele cookies

Dit zijn cookies die strikt noodzakelijk zijn voor het functioneren van de website, zoals cookies die nodig zijn om in te loggen in uw account en voor het onthouden van uw instellingen en voorkeuren.

Links naar derden

Via onze website kunt u worden doorverwezen naar andere websites (via hyperlinks). Deze websites opereren geheel onafhankelijk van Babassu. Wij hebben geen zeggenschap over deze websites en kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud die u daar verkrijgt of aantreft. Ook kunt u op sommige pagina’s YouTube-video’s vinden die niet op onze website worden gehost. YouTube en vergelijkbare websites maken vaak gebruik van cookies. Wat zij met deze cookies en uw persoonsgegevens doen, kunt u vinden in het privacy-beleid van deze partijen.

Als wij u via onze website uitnodigen om pagina’s te promoten of delen via sociale media als Facebook of Instagram wordt u doorverwezen naar deze kanalen en zullen zij een cookie plaatsen om te onthouden dat u bent ingelogd zodat u niet iedere keer opnieuw moet inloggen om iets te delen. In de privacyverklaring van Facebook en Instagram kunt u lezen wat zij met uw persoonsgegevens doen.

Registratie van bezoekersgegevens

Voor interne doeleinden en statistische analyse ter verbetering van onze website en dienstverlening worden algemene bezoekersgegevens bijgehouden, zoals de bezoekfrequentie, IP-adressen, gemiddelde sessieduur, paginabezoek etc. geregistreerd.

Uw rechten

Sinds 25 mei 2018 geldt in de hele EU dezelfde privacywetgeving: de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Hierin zijn uw rechten als betrokkene (AVG-privacyrechten) precies vastgelegd. Conform aan deze wetgeving bent u te allen tijde gerechtigd ons een overzicht te vragen van uw gegevens die door ons worden verwerkt (recht op inzage) en deze te wijzigen als ze onjuist, verouderd of onvolledig zijn (recht op correctie). U kunt uw persoonlijke gegevens bekijken en wijzigen in uw persoonlijke account.

U heeft tevens het recht om bezwaar te maken tegen de wijze waarop wij u gegevens verwerken of om ons te verzoeken deze verwerking te beperken. Daarnaast heeft u het recht om ons te verzoeken om al uw gegevens van u te verwijderen. Uw verzoek hiertoe dient u schriftelijk in te dienen, te ondertekenen en te vergezellen van een kopie van een geldig legitimatiebewijs. Mail of stuur uw verzoek naar onze klantenservice (zie contactgegevens onderaan deze pagina). Na ontvangst van uw verzoek zullen wij hier zo spoedig mogelijk aan voldoen. Met uitzondering van de gegevens die wij op basis van de wet moeten of mogen bewaren

Indien u het niet eens bent met de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, kunt u een klacht indienen via onze klantenservice en/of bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Kijk voor een compleet overzicht van uw rechten conform AVG op de website autoriteitpersoonsgegevens.nl.

Wijzigingen Privacy Policy

Op deze pagina vindt u altijd de meest recente versie van onze Privacy Policy. Indien wij wijzigingen aanbrengen in de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens en/of onze Privacy Policy aanpassen, dan zullen wij u hierover per e-mail informeren. U kunt dan schriftelijk of per e-mail bezwaar maken tegen het gebruik van uw gegevens volgens de aangepaste Privacy Policy.

Contact

Heeft u nog vragen over onze Privacy Policy of wilt u een verzoek of klacht indienen neem dan contact met ons op via onze klantenservice: