Babassu Member Sale

Shop nu
Tool of the month

Dry Brush

Misschien is je eerste gedachte: wie bedenkt zoiets? Maar als je eenmaal weet dat deze beautytool bestaat, kun je niet meer zonder. Maak kennis met de dry brush, een lichaamsborstel waarmee je zelf thuis het bindweefsel kunt verstevigen.

We hebben nog even, maar voor je het weet is die eerste lentedag weer aangebroken, waarbij je je lievelingsjurk of rokje weer aan kan. Om de slappe huid van de benen en billen na de winter aan te pakken is er een tool ontworpen, de dry brush. Door dagelijks met deze borstel over de droge huid te borstelen verwijder je niet alleen dode huidcellen en een vale tint, je kunt er meteen de huid mee verstevigen. Bovendien is het een handig hulpmiddel om gif- en afvalstoffen sneller het lichaam te laten verlaten.

Droog borstelen

Nou lijkt misschien gek om over je droge huid te borstelen, maar het ritueel is al eeuwenoud en komt oorspronkelijk uit de Indische Ayurvedische geneeswijze. De borstel is bedoeld om de huid te exfoliëren en ingegroeide haartjes tegen te gaan, maar ook om de bloedcirculatie te bevorderen, celvernieuwing aan te sporen en de afvoer van gifstoffen via het lymfesysteem te stimuleren. Door de strijkbewegingen van het borstelen krijgt de huid weer kleur, een mooie glans en kunnen gifstoffen sneller het lichaam verlaten.

Voor of na het douchen

De haren van de borstel mogen best een beetje stug zijn, maar niet te hard. De Revive Body Brush van Aromatherapy Associates bevat cactusharen die in een mum van tijd de doorbloeding stimuleren. De Body Skin Brush van The Organic Pharmacy is een handige handborstel die je tevens aan de lange steel kunt plaatsen. Zo kun je de borstel ook makkelijk op je rug gebruiken. Je kunt zelf kiezen of je voor of na het douchen borstelt.

In combinatie met huidolie

Na het douchen staan de poriën open en is de huid lekker zacht, dus worden aanvullende bodyproducten goed opgenomen. Je kunt voor het borstelen bijvoorbeeld een verstevigende huidolie, anti-cellulite- of anti-striae-olie op de huid aanbrengen, zodat je deze met de borstel in de huid masseert. De Revive Body Oil van Aromatherapy Associates bevat een verkwikkende mix van grapefruit, rozemarijn en jeneverbes. De Detox Body Oil van The Organic Pharmacy is een lichaamsolie met rozemarijn, venkel en tevens jeneverbes. Beide oliën verminderen cellulite. De olie stimuleert de bloedcirculatie en verstevigt de huid. Door de toegevoegde grapefruit is de lichaamsolie meteen een energieboost in de ochtend.

Dry brushing doe je zo:

Borstel de huid zo’n twee á drie keer per week voor of na het douchen. Strijk in opwaartse bewegingen, dus altijd naar boven en in de richting van je liezen of je oksels, de plekken waar je lymfeklieren zitten. De droogborstel is vooral handig om de achterkant van de benen en de billen mee te verstevigen. In het begin zal de huid rood worden en waarschijnlijk gaan tintelen, maar na een poosje zal de huid er mooier, egaler en steviger uitzien.

Liever professioneel?

Wil je het verstevigen liever aan een professional overlaten, dan kun je bij ons terecht voor een bodytreatment met het CACI-apparaat (spreek uit als Keessi). De Ultra Tone & Tighten is een 3-staps-behandeling met een cupping- en bindweefselmassage en lage frequentie elektromagnetische pulsen via de wieltjes van de CACI. De wieltjes rollen zachtjes over je benen en je voelt lichte stroomstootjes. Ze stimuleren het spierweefsel en de natuurlijke versteviging van de huid. De behandeling is bedoeld om cellulite doelgericht aan te pakken door vetophopingen af te breken en de bloedcirculatie en lymfedrainagesysteem te stimuleren. Het resultaat zijn gladdere en strakkere benen waar je mee kunt shinen.

Ultra Tone & Tighten Treatment €95

Voor onze members

Exclusieve sale met korting tot 70%. Maandelijks nieuwe producten.