Babassu Member Sale

shop nu
STER-INGREDIËNT

Fresia

Hét ingrediënt om je stemming te verbeteren
Heb je een off-day of ben je een beetje moe of gestresst? Deze lentebloeier met kleurrijke bloemenkam en aangename geur heeft zo’n positief effect op je welzijn dat je vanzelf weer vrolijk wordt.

Wat is het?

Fresia is een knolgewas, afkomstig uit Zuid-Afrika, en onderscheidt zich door vijf tot tien trechtervormige bloemen in de kleuren wit, geel, lila of roze. Daarnaast heeft het een zachte, aangename geur. De knol is heel geschikt om in potten of kleine tuinen te planten, want neemt weinig ruimte in. Uit het centrum van de bladeren groeit een lange stengel omhoog, met daaraan een kam van sierlijke, orchidee-achtige bloemen. Zelfs in de vaas groeit de fresia nog vrolijk door!

Symbolische bloem

De bloem werd rond 1766 populair in Europa en kwam destijds in Franse en Italiaanse hoftuinen terecht. Fresia staat symbool voor onvoorwaardelijke liefde en onschuld en werd dan ook de traditionele bloem bij de viering van het zevende huwelijksjaar. Traditioneel geef je je partner dan witte fresia’s cadeau, die symbool staan voor pure liefde. In 1830 kreeg de knol van de Zuid-Afrikaanse botanicus Ecklon de naam Freesia, vernoemd naar zijn Duitse vriend Freese.

 

Wat doet het?

De fresia (freesia caryophyllacea) is niet alleen één van de eerste bloeiers als de lente begint, hij heeft ook voordelen voor je gezondheid en het welzijn. De aangename, friszoete geur van de essentiële olie van de fresia helpt de stemming en concentratie te verbeteren en stress te verminderen. De frisse, jonge geur wordt dan ook vaak in aromatherapie gebruikt om stress, angst en slaapproblemen te verlichten. Santa Maria Novella’s Fresia Scented Wax Tablets bevatten de karakteristieke geur van fresia en kun je met het daarvoor bestemde lintje ophangen om een ruimte te parfumeren.

Hoe te gebruiken?

In 1985 werd het fresia-akkoord voor het eerst in een parfumcreatie gebruikt. In de parfumwereld is de noot van fresia bloemig, fris, licht zoet, fruitig en enigszins poederig. Als je op zoek bent naar een vrouwelijk en elegant parfum, dan is een parfum met fresia de perfecte optie. Ook in combinatie met andere voorjaarsbloeiers zoals magnolia en jasmijn ontstaat er een teder en vrouwelijk bloemenparfum. Ontdek de fresia bijvoorbeeld in Memo’s Kedu. De fresia in Don’t Cry for Me van Altaia neemt je mee naar de passionele en zonnige cultuur van Argentinië. In Atacama van Altaia vind je de fresia in combinatie met zoutkorrels uit de woestijn.

Reiniging van vervuilde lucht

Fresia helpt bovendien de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren door bepaalde luchtverontreinigende stoffen te absorberen. Met Graceful Apricot & Freesia Bath & Shower Gel van Molton Brown baad je in de betoverende, aanhoudende geur van sprankelend fresia in combinatie met romige magnoliablaadjes, sappige abrikoos en delicate muskus. De bloemige en fruitige bad- en douchegel is geïnspireerd op een uitgestrekte Engelse fruitboomgaard: fris en rustgevend tegelijk en blijft heerlijk in je badkamer hangen.

Kom eens ruiken

Wil je de geur van dit ster-ingrediënt eens echt goed ruiken? Kom dan langs in één van onze boutiques en laad jezelf weer positief op.

Voor onze members

Exclusieve sale met korting tot 70%. Maandelijks nieuwe producten.