Babassu Member Sale

Shop nu
BABASSU BELOVED BEAUTY

Kunstenares Iris Bavelaar

In de salon, onderweg of tijdens de voorbereiding van een leuke samenwerking: Babassu-founder Heidi komt tijdens haar werk genoeg vrouwen tegen die haar inspireren. Hoe doen zij dat nou, ontspannen? En wat maakt hen gelukkig? Babassu’s Beloved Beauty is deze keer Iris Bavelaar, creatieveling die als grafisch ontwerper én kunstenares werkzaam is.

Iris Bavelaar (31) heeft best of both worlds: een vaste baan én een eigen bedrijf.

“Ik werk momenteel parttime als vormgever voor Nachtlab Agency, een experiential agency in Amsterdam. De overige dagen werk ik aan losse grafische klussen en schilder ik. Ik vind het heel leuk om mijn creativiteit zowel achter de laptop als op doek kwijt te kunnen en ik heb het idee dat ik hier eindelijk een perfecte balans in heb gevonden. Op deze manier heb ik zowel collega’s (een vast team) om mee samen te werken en van te leren, maar ook tijd alleen om helemaal mijn eigen ding te kunnen doen.”

Wat is jouw eigen ding precies?

“Ik heb een atelier op loopafstand van mijn huis in Amsterdam waar ik een paar dagen per week heenga om te schilderen. Ik verkoop mijn schilderijen via Instagram, exposities en laatst via een galerie (Art Umbria). Ik denk er ook aan om binnenkort een open studiodag te houden.”

Wat schilder je zoal?

“Ik schilder abstract geometrische composities. Ik ben gefascineerd door de manier waarop geometrische composities emotionele expressie kunnen overbrengen. Mijn schilderijen zijn vaak geïnspireerd door psychologische processen. Ik begin altijd met een combinatie van elementen die asymmetrisch zijn en uit balans lijken. In die ‘onjuistheid’ zoek ik naar een manier om de balans in het schilderij als geheel te herstellen.”

Hoe lang doe je dit al?

“Tekenen doe ik al zo lang als ik een potlood kan vasthouden. Eén van mijn eerste grafische werkervaringen was bij Babassu, zeven jaar geleden, gedurende een werkstage tijdens mijn bachelor. Ik heb toen mee mogen denken over de nieuwe huisstijl van Babassu en heb onder andere in samenwerking met de vormgever het huidige logo en de illustraties gemaakt. En samen met Heidi keuzes gemaakt over de nieuwe kleuren, verpakkingen, en dergelijke. Een heel leuk proces en iets wat ik sindsdien voor verschillende merken ben gaan doen.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

“Ik kan úren wandelen en om me heen kijken. Ik maak foto’s van vormen en kleuren die me inspireren en verzamel dit. Verder kan ik me erg laten inspireren door teksten die me aan het denken zetten. Ik heb vaak periodes waarin ik me helemaal vastnagel aan een bepaald onderwerp, dit zie je dan later vaak terug in mijn werk. Tot slot tekenen, tekenen, tekenen.”

Wat is je favoriete beautyproduct?

“Haarolie en haarparfum. Ik gebruik de Thermal Protection Spray van Phillip B bijna dagelijks. Eigenlijk vooral voor de geur, maar dat hij beschermt is voor mij mooi meegenomen. Ik besef me door deze rubriek nog meer hoe belangrijk geuren eigenlijk voor mij zijn.”

Waar krijg jij energie van?

“Mijn werk is mijn passie, dus het is gelukkig niet moeilijk voor me om gemotiveerd te blijven. Ik krijg energie van samenwerken aan projecten, met een team iets neerzetten. Muziek brengt mij zowel energie als ontspanning. Niet veel dingen voelen zo ontspannend als zingend en dansend schilderen. Mijn favoriete manier om volledig te unwinden is toch wel uitgaan. En ik begin steeds meer in te zien dat het goed is om soms ook even helemaal los te laten, juist om geïnspireerd te raken en gemotiveerd te blijven. Door Babassu ben ik in aanraking gekomen met Perfect Partners van Aromatherapy Associates, een set met twee doucheoliën. Revive voorziet je van energie in de ochtend, terwijl Deep Relax je ‘s avonds helpt om een drukke dag achter je te laten.”

Als je helemaal los wil laten, wat doe je dan nog meer naast uitgaan?

“Ontspannen en loslaten kan bij mij op twee manieren. Of ik wil uitgaan, veel mensen om me heen, of ik wil rust en op mezelf zijn. Als ik behoefte heb aan dat tweede ben ik graag thuis. Ik doe veel yoga en lees graag boeken. Ik vind het heerlijk om hierbij een ontspannen sfeer te creëren en gebruik daarvoor graag geurkaarsen en aromatherpie. Ik heb dus heel vaak The Atomiser van Aromatherapy Associates aan staan. Deze diffuser met etherische olië maakt geen geluid, is oplaadbaar en draagbaar. Ook steek ik vaak de Stromboli Scented Candle van Astier de Villatte aan of boek ik een behandeling bij Babassu.”

Heb je een favoriet vakantieland?

“Ultiem loslaten is toch wel echt even afstand nemen van alles en op vakantie gaan. Ik ben in januari weer een paar weken op Bali geweest en dat is toch wel de plek waar ik het meest tot rust kom. Ik hou van het klimaat: de warmte, maar ook de regenbuiten vind ik heerlijk. En de vriendelijke mensen, het groen en bovenal de geur. Vanaf het moment dat ik die typische Bali-geur ruik ben ik vaak meteen ontspannen. Om deze reden heb ik ooit het parfum Baliflora van Heidi gekregen en daar ben ik nog steeds ontzettend blij mee.”

Iris Bavelaar

Instagram: @irisbavelaar

irisbavelaar.com

Voor onze members

Exclusieve sale met korting tot 70%. Maandelijks nieuwe producten.