Babassu Member Sale

Shop nu
BABASSU BELOVED BEAUTY

Marije den Breems zet voet aan land

In de salon, onderweg of tijdens de voorbereiding van een leuke samenwerking: Babassu-founder Heidi komt tijdens haar werk genoeg vrouwen tegen die haar inspireren. Maar ook door vrienden en vriendinnen wordt Heidi geïnspireerd. Na acht jaar rond de wereld zeilen op de Silverland, een houten zeilkotter van twintig meter lang uit 1957 met man Marco en zoon Mathies, is Babassu’s Beloved Beauty Marije den Breems aan een nieuw avontuur begonnen. Via haar Instagram-account leven we haar avontuurlijke leven graag mee.

Marije den Breems (50): “Ik ben momenteel een huis aan het bouwen in Portugal. De bouwvergunning is nèt binnen. Het duurde allemaal veel langer dan ik had verwacht en ik vind het moeilijk om zo afhankelijk te zijn van anderen en geen invloed te kunnen uitoefenen op het proces. Maar ik ben er bijna. In september gaat de bouw echt beginnen.”

Ben je niet meer aan het zeilen?

“Het was een hele bijzondere periode die ik niet had willen missen, maar op een boot wonen betekent 24/7 samen zijn, alles op elkaar afstemmen, afspraken maken en ik heb het gemist om niet te kunnen werken. Ook had ik enorme behoefte aan vaste grond onder mijn voeten, weer een eigen baan en onafhankelijk te zijn met een homebase, zonder altijd afscheid te moeten nemen van leuke, lieve, nieuwe vrienden die we op onze reis maakten.”

Hoe ziet je nieuwe avontuur eruit?

“Ik heb een stukje land gekocht en een prefab houten huis met een klein huisje ernaast voor de verhuur. De huisjes worden geïsoleerd, waardoor ik deze winter eindelijk een warm huis heb. Marco vaart nog steeds, maar Mathies en ik wonen nu niet meer op de boot, maar tijdelijk in een klein appartementje in het dorp Lourinha. Mathies en ik verheugen ons enorm op ons nieuwe huis. Mathies gaat een grote vijver met vissen aanleggen en we willen fruitbomen en groente in onze tuin planten.”

Waar ken je Heidi van?

“Ik ken Heidi van vroeger, toen we rond de twintig jaar waren. We volgden lesjes bij dezelfde sportschool en ik lag regelmatig bij haar in de stoel voor een facial, destijds runde zij haar salon binnen een parfumerie. Ik weet nog heel goed dat Heidi haar eigen zaak startte: Babassu! Het was zó stylisch.”

Dat was dus precies 25 jaar geleden! Wat vond je ervan dat Heidi een Beauty Boutique en salon begon?

“Babassu vind ik een waanzinnig mooi concept. Heel stylisch ingericht met heerlijke producten en altijd weer iets heel speciaals of verrassends. Ik ben gek op de geuren en de sfeer!”

Wat koop je bij Babassu?

“Mijn zonnebrandcrèmes! Standard Procedure is mijn favoriet. De crèmes zijn waterafstotend én voor het gezicht en lichaam. Bovendien vind ik de surfvibe heel leuk. Omdat huid en haar in de zon zo uitdrogen, draag ik altijd de Sunscreen 50+ Lipbalm van Standard Procedure tijdens het surfen en voor het slapen gaan de Lip Moisturizer van Santa Maria Novella, deze is superzacht en verzorgend. Voor mijn body gebruik ik tegen uitdroging de Alantoine Body Butter van het vintage Portugese merk Benamôr afwisselend met de Avocado Oil van Ligne St Barth, afkomstig van één van de mooiste eilanden in de Caraïben: St Barthélemy. Mijn haar droogt enorm uit door zon en het zoute zeewater, maar soms krijg ik een luxe pot Moisture & Control Deep Treatment Masque van Oribe cadeau. Na zo’n masker zie ik mijn haar direct opfrissen: het krijgt dan weer z’n mooie goudglans en veerkracht terug.”

Heb je een favoriete geur?

“Mijn lievelingsgeur van Heidi was altijd Aria di Mare. Tegenwoordig is het Aura Maris van Lorenzo Villoresi. Eigenlijk zijn alle geuren die op water of zee gebaseerd zijn mijn favoriet. Ik heb zelfs mijn hond Mare genoemd.”

Wat deed jij 25 jaar geleden?

“Ik had een enorme behoefte aan vrijheid en had een diepe drang om de wereld te zien. Als klein meisje van negen zei ik al tegen mijn moeder dat ik een zigeuner was en op een paard rond wilde reizen. Ik heb altijd gevoeld dat ik niet in Nederland paste. Ik hou van vrijheid, blijheid en bovendien wilde ik me in het avontuur storten!”

Wat is jouw passie?

“Mijn passie is surfen: golfsurfen, golfsuppen, en kitesurfen. Maar ik wilde ook heel graag op alle mooiste plekken van de wereld surfen. En het was fantastisch om mijn zoon van zo dichtbij op te zien groeien. Ik heb hem als een aapje op mijn rug meegesleept de bergen op, meegenomen op mijn kitesurfboard, met hem gesnorkeld tussen haaien en manta-roggen met een touw om zijn middel, omdat hij altijd wegzwom. We zijn samen van watervallen afgesprongen en heb er weken over gedaan om de Atlantische- en de Pacifische Oceaan over te steken.”

Hoefde Mathies niet naar school?

“Ik heb hem al die tijd homeschooling gegeven. We waren een echte twee-eenheid. Tijdens de reis ging het heel natuurlijk om samen te zijn. Homeschooling ging redelijk, totdat hij elf werd. Vanaf toen begon het al problematischer te worden, maar de laatste twee jaar waren een regelrechte ramp. Mathies wilde niets meer, alleen biologie en geschiedenis en sommige onderwerpen van aardrijkskunde.”

Is je zoon net zo avontuurlijk als jij?

“Hij wil niet surfen, helaas. We wonen nu vlakbij Peniche, het surfmekka van Portugal. En hij vindt het nog steeds niet leuk om naar school te gaan. Dat maakt me verdrietig. Gelukkig is hij wel weer over en heeft hij vrienden gemaakt. Zelf zit ik momenteel heel lekker in mijn vel. Ik ben docent Nederlands en journalist en heb met die twee diploma’s afgelopen jaar een hele leuke baan gecreëerd: ik geef online lessen aan expats in Nederland.”

Hoe ziet jouw toekomst eruit?

“Ik kan nu vanuit huis werken en mijn eigen tijden bepalen, zodat ik genoeg tijd overhoud om te surfen, te kitesurfen of surflessen te geven. Als het huis klaar is, ga ik Airbnb-en met het kleine huisje en er op aanvraag maaltijden bij verzorgen, fietsen bij verhuren en surflessen aanbieden. En wanneer ik het zeilen mis, ruik ik gewoon even aan Sailing Day van Maison Martin Margiela. Het aquatische akkoord, vermengd met rood zeewier, zoute ambergris en koriander, doet denken aan een zonnige dag op de oceaan.”

Voor onze members

Exclusieve sale met korting tot 70%. Maandelijks nieuwe producten.