Babassu Member Sale

Shop nu
STER-INGREDIËNT

Retinol

Hét ingrediënt om de huid jong te houden

Heb je oneffenheden, rimpeltjes of huidverslapping? Met dit krachtige ingrediënt kun je meer dan één huidprobleem oplossen. Retinol in je routine houdt je huid jong.

Wat is het?

De heilige graal onder de huidverzorgingsingrediënten is toch wel vitamine A, oftewel retinol. Het is de meest krachtige vorm van vitamine A en is een effectief ingrediënt om huidveroudering tegen te gaan. Retinol is een type retinoïde en kan in verschillende percentages aan je skincare-routine worden toegevoegd om huidissues, zoals acné, pigmentvlekken en rimpeltjes te verhelpen.

Wat doet het?

Retinol heeft het unieke vermogen om de aanmaak van nieuwe cellen in de huid te stimuleren. Niet voor niets wordt het ook wel de reparerende vitamine genoemd. Het ingrediënt heeft meerdere functies: het stimuleren van de groei van nieuwe cellen, zodat lijntjes en rimpeltjes worden opgevuld en minder zichtbaar zijn, maar het kan ook huidverkleuringen en acné verminderen. Retinol is bovendien goed te combineren met andere ingrediënten, zoals bijvoorbeeld glycol- en salicylzuur. Het Retinol Corrective Mask van The Organic Pharmacy bevat dan ook een mix van werkstoffen met ingekapseld retinol, die de diepere huidlaag kan bereiken.

Voor wie?

Retinol is vooral geschikt voor de eind twintiger om de huid jong en egaal te houden. De fase rond je dertigste is waarschijnlijk de drukste van je leven. Werk, sport en een druk sociaal leven zorgen voor een volle agenda, maar ook voor stress. Zowel stress als slaapgebrek gaan een rol spelen en de kans dat de huid tekenen van vermoeidheid begint te vertonen is groot. Stress verstoort de celvernieuwing en maakt de weerstand van de huid zwakker. Ook hormonen hebben invloed op vertraging van de celvernieuwing. Omdat retinol een krachtig ingrediënt is, kun je het beste starten met retinol dat aan een crème is toegevoegd. Een gezichtscrème bevat vaak een lager percentage retinol dan een serum of booster. Icon Day Smartsome van Sarah Chapman is een effectieve, verstevigende dagcrème met als belangrijkste ingrediënt: vitamine A. Icon Day hydrateert, plumpt, verzacht je huid en vermindert fijne lijntjes en rimpels. Je huidbarrière wordt sterker en de crème vermindert tegelijkertijd ontstekingen en roodheden.

Hoeveel nodig?

Het gemiddelde percentage van retinol in een product is 0,3%. Kijk wat dit gemiddelde met je huid doet en bouw het percentage retinol op wanneer je huid er goed op reageert. Wil je meer resultaat boeken of een hardnekkig huidprobleem binnen een bepaalde tijd aanpakken, dan kun je een hoger percentage, tot bijvoorbeeld 1% aan je skincare-routine toevoegen. Dit kan door drie keer per week een serum, treatment of booster te gebruiken. De Clinical 1% Retinol Treatment van Paula’s Choice verstevigt de huid niet alleen, de fluide vervaagt tevens donkere plekjes en vermindert fijne lijntjes en rimpels. Het Retinol Night Serum van The Organic Pharmacy bevat een katalysator met ingekapseld retinol, die diep in de huid kan dringen.

Hoe te gebruiken?

Retinol wordt inactief wanneer het in aanraking komt met zonlicht en wordt daarom vaak verpakt in ondoorzichtige flacons. Om irritaties door zonlicht te voorkomen wordt aangeraden om retinol vooral in je avondroutine te gebruiken. Het Inhibit Retinol Eye Lift van Natura Bissé voorkomt en vermindert hangende oogleden, vermoeidheids- en expressielijntjes. Het verstevigt en lift het bovenooglid en egaliseert de huidstructuur. Door de ergonomische, keramisch verkoelende applicator wordt het aanbrengen van de oogverzorging heel precies en effectief.
De High Potency Retinol Recovery Overnight Moisturizer van het altijd vooruitstrevende Perricone MD is een rijke, ultra-voedende moisturizer die ‘s nachts aan de verbetering van jouw huid werkt. De crème ondersteunt de huid met drie vormen retinol, namelijk retinol, retinol ester en fyto-retinol, tijdens het natuurlijke herstel- en vernieuwingsproces. Draag bij voorkeur overdag een SPF wanneer je retinol in je routine gebruikt.

Retinol-like

Wie last heeft van een geïrriteerde huid en liever een natuurlijk ingrediënt gebruikt, kan op zoek gaan naar bakuchiol op de ingrediëntenlijst. Bakuchiol is een extract uit de bladeren en zaden van de babchiplant (psoralea corylifolia) en wordt ook wel het plantaardige alternatief voor retinol genoemd. Dit ingrediënt heeft dezelfde voordelen als retinol, maar kan minder irriterend zijn voor de zeer gevoelige huid. De Retinoic Nutrient Face Oil van Tata Harper vermindert het uiterlijk van vroege rimpels met bioactieve botanische retinol-alternatieven, terwijl omega-vetzuren en superfoods voor een jeugdige, gezond uitziende huid zorgen.

Persoonlijk advies

Wil je graag een persoonlijk advies? Kom dan langs in één van onze boutiques en laad je adviseren over de producten en wellicht een behandeling.

Voor onze members

Exclusieve sale met korting tot 70%. Maandelijks nieuwe producten.