Babassu Member Sale

shop nu
Babassu Beloved Beauties

Sammy & Pebbles van de Frietboutique

In de salon, onderweg of tijdens de voorbereiding van een leuke samenwerking: Babassu-founder Heidi komt tijdens haar werk genoeg vrouwen tegen die haar inspireren. Schuin aan de overkant van Babassu Amsterdam bevindt zich de ijs- en frietboutique van Sammy en Pebbles. Niet alleen Heidi, ook de rest van team Babassu komt er graag. Hoe krijgen zij het zo goed voor elkaar?

In 2012 was niet alleen Sammy, maar ook Pebbles bij Blue Marlin op Ibiza werkzaam. Sammy kwam uit Soest, Pebbles uit Rotterdam en de twee werden vriendinnen op het eiland. Bij thuiskomst besloot zowel Sammy als Pebbles in Amsterdam te gaan wonen, waar ze een jaar later de gezellige IJsboutique aan de Cornelis Schuytstraat oprichtte. En hoewel het meteen heel goed liep en ze als een malle ijsjes verkochten in de zomermaanden, moest er voor de wintermaanden ook iets bedacht worden. En zo ontstond de Frietboutique. Terwijl de dames op deze zonnige dag aan de lopende band ijsjes verkopen, hebben wij een momentje met Sammy Berendsen (34) en Pebbles van Noorden (34).

Van Blue Marlin naar de Frietboutique. Wat biedt de boutique precies?

Sammy: “De Frietboutique is een gezellige plek waar iedereen uit de buurt samenkomt en onder het genot van een drankje en lekker muziekje een favoriet ijsje of frietje kan eten. En niet zomaar friet, want hiervoor gebruiken we duurzame Agria-aardappelen van de boer in Zeeland, die we zelf wassen, met de hand snijden en voorbakken. Zo weten we zeker dat ze knapperig van buiten en zacht van binnen op jouw bord belanden.”
Pebbles: “Maar we verkopen ook milkshakes, die maken we van het ijs, koffie’s, kaassoufflé’s en verschillende soorten kroketten.”

Friet? Geen patat?

Pebbles: “Hahaha, we genieten enorm van deze discussie. Voor ons is het friet, want zeg nou zelf, dat klinkt toch veel lekkerder dan patat?”

Wat is jullie lievelingsfrietje?

Sammy: “Frietje oorlog met ui. Ik zou geen week zonder kunnen.”

Pebbles: “Frietje oorlog zonder ui, maar met truffelmayonaise in plaats van gewone mayonaise.”

Waar kunnen we jullie vinden?

Sammy: “Net als Babassu hebben we vier winkels: aan de Witte de Wittestraat in Rotterdam, de Lusthof in Kralingen, de bes in Hillegersberg en de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam, waar we zijn begonnen. Naast ons zelfgemaakte ijs (in Hillegersberg) en friet, leveren we onze friet ook aan de horeca. Zo kunnen we chefs in restaurants ontzorgen en hebben ze geen gedoe, maar wel dagelijks verse piepers op de tafels. Ook zijn we op de menukaarten van talloze toprestaurants in Nederland te vinden.”

Waar kennen jullie Babassu van?

Pebbles: “Ik sta nu in de boutique in Rotterdam, maar toen ik nog in Amsterdam werkte kwam ik er dagelijks. Soms gewoon om even een geurtje op te spuiten, omdat ik een afspraak had en niet wilde dat iemand kon merken dat ik direct uit de frituur kwam stappen. En als Sammy en ik weleens op de foto moesten, hielp Babassu ons met een natuurlijke make-uplook. Nu ik in Rotterdam woon bestel ik de producten van Natura Bissé en Perricone MD online, maar mijn cadeautjes koop ik nog altijd in de winkel. Als we zijn uitgenodigd voor een opening van een restaurant, kopen we altijd een setje handzeep en lotion van Molton Brown. Dat staat overal mooi en is echt een cadeau is waar je iets aan hebt.”

Sammy: “Ik ken Babassu vanuit de straat. Bij ons is het altijd megadruk, dus ik boek om de zes weken ongeveer de Vitamine C Boost-gezichtsbehandeling van Natura Bissé. Zodra je bij Babassu binnen stapt is het zo sereen en stil en relaxt dat ik helemaal opknap. En het ruikt er altijd zo lekker. Bij Babassu is het zo lekker fris en schoon en is iedereen lief: het is een soort Alice in Wonderland! Ik voel me soms zelfs te vies om naar binnen te stappen.”

Wat vind je zo fijn aan deze behandeling?

Sammy: “Ik heb last van pigmentvlekken en draag daarom elke dag een SPF, ook in de winter. Omdat je de vlekjes toch niet helemaal kunt voorkomen, boek ik de behandeling. Ik vind de C+C Vitamin-producten zo fijn. Ze geven een heel fijn gevoel en heel mooie glow. Soms koop ik ook de Diamond Cocoon om mijn huid te hydrateren. En omdat ik bang ben dat mijn huid verslaafd raakt aan een bepaald product, stap ik zo nu en dan over op Perricone MD.”

Hoe laten jullie je inspireren?

Pebbles: “Sammy en ik hebben afgesproken ieder jaar samen terug te gaan naar Ibiza. Hier praten we echt bij en bestellen we altijd enorm veel toetjes. Niet alleen omdat we zo dol zijn op zoet, maar ook om weer nieuwe smaken te verzinnen.”

Sammy: “We laten ons ook inspireren door chefs om ons heen, zoals de chef van Ron Blaauw. En Bas Brouns komt regelmatig met verzoekjes voor Aziatische smaken.”

Zijn jullie het altijd met elkaar eens?

Sammy: “Haha, nee, zeker niet. Maar het is geven en nemen en ik weet dat Pebbles – net als ik – het allerbeste wil voor ons bedrijf. Daarom vertrouw ik haar voor 1000%.”
Pebbles: “Ik denk dat we in onze aard hele stabiele easy going meiden zijn, die elkaar 100% vertrouwen. Dat is de basis van onze vriend- en partnerschap.”

Wat is jullie beautygeheim?

Sammy: “Elke dag een serum voor je naar bed gaat en een SPF overdag (ook in de winter).”Pebbles: “Niet vergeten te reinigen ’s avonds en om de zes weken een gezichtsbehandeling te boeken.”

Voor onze members

Exclusieve sale met korting tot 70%. Maandelijks nieuwe producten.