NEW BRAND

Say bonjour to Courrèges

Het gebeurt niet vaak dat ik op slag verliefd word op een nieuw merk, maar deze keer was het meteen raak!
Courrèges is een modehuis met een roemruchte historie en een bijzonder verleidelijke collectie eau de parfums. Het coole design van de flacons en de volstrekt originele geuren moét je echt komen zien en ruiken in onze winkels!

X Heidi

Modehuis Courrèges

Na tien jaar als ontwerper bij Balenciaga werkzaam te zijn geweest, richtte André Courrèges in 1961 samen met zijn vrouw Coqueline het modehuis Courrèges op. Courrèges staat bekend om zijn vooruitstrevende high-end mode-items, waaronder de minirok, het korte, witte jurkje en de pantalon voor dames. De strakke belijningen en avantgardistische silhouetten zijn verfijnd en grensverleggend tegelijk.

Empriente was het eerste parfum

Het eerste parfum van het illustere koppel werd in 1970 gelanceerd, genaamd Empriente. Empriente is een bloemig parfum voor vrouwen en werd gecreëerd door neus Robert Gannon. Net als de ontwerpen was ook het parfum van artemisia, koriander, bergamot, meloen en de muskusachtige, zoete geur van castoreum modern te noemen.

Casual en elegant

Speciaal voor de zestigste verjaardag van het merk blies de Belgische Nicolas Di Felice, artistiek directeur van Courrèges, nieuw leven in de parfums en bracht een unieke Hyper- en Colorama-collectie uit.

De Colorama’s zijn gecreëerd in samenwerking met gerenommeerde parfumeurs, waarvan de kleuren overeenkomen met hun karakter. Zo komt de nudetint van Seconde Peau dichtbij de zachte, warme geur van de huid en verraadt L’eau de Liesse het sprankelende karakter van neroli en sinaasappelbloesem. Ook is er een nieuwe versie van de legendarische Empreinte aan de collectie toegevoegd, de rode L’Empriente, die de ontmoeting van twee wezens symboliseert.

shop nu

De geuren van de Hyper-collectie zijn gelaagd, bevatten musk, leer of oud en zijn vervaardigd met de aandacht voor detail die zo goed bij de garderobe van Courrèges past.

shop nu

Tevens zijn de parfums uit de Colorama-collectie als Scented Candle verkrijgbaar. De kaarsen zijn verpakt in gelakte glazen potten, die duurzaam zijn geproduceerd in Frankrijk, voorzien van een katoenen lont en een deksel van gelakt hout uit de Franse Jura. De kaars brandt zo’n 47 uur en parfumeert je huis met je favoriete Courrèges-geur. Kom je snel langs om jouw favoriet te ontdekken?

shop nu

Voor onze members

Exclusieve sale met korting tot 70%. Maandelijks nieuwe producten.