Babassu Beloved Beauties

Simone van Trojen van LaDress

In de salon, onderweg of tijdens de voorbereiding van een leuke samenwerking: Babassu-founder Heidi komt tijdens haar werk genoeg vrouwen tegen die haar inspireren. Hoe doen zij dat nou, ontspannen? En wat maakt hen gelukkig? Omdat het International Women’s Day is trappen we af met de nieuwe rubriek Babassu Beloved Beauties. In deze allereerste editie: Simone van Trojen van LaDress.

Simone van Trojen (53) richtte zestien jaar geleden haar fashionlabel LaDress op. Omdat ze geen goed jurkje voor haar werkzaamheden als zelfstandig ondernemer kon vinden, ontwikkelde ze er zelf maar één. En na die ene, verkrijgbaar in vier verschillende kleuren, volgden er meer. Inmiddels staat LaDress bekend als de online store waar je de perfecte outfit voor iedere gelegenheid kunt vinden en runt Simone haar bedrijf allang niet meer alleen, maar met een vast team en twee zakelijke partners, Esther en Pieter. De collectie bestaat uit zo’n 250 items, gemaakt van een vaste range stoffen in een divers kleurenpalet. De items zijn perfect ton-sur-ton te dragen, waarbij je ook de stoffen met elkaar combineert. En omdat alles van LaDress kreukvrij is, draagt Simone het ook buiten werktijd. Vlak voordat ze in haar eigen Palermo black en Farrah black op het vliegtuig naar Thailand stapt, spreken we haar nog even.

Ga je lekker op vakantie?

“Beau (19) en Lise (18) zijn vorige zomer geslaagd en Lise heeft een tussenjaar. Ze heeft bij LaDress gewerkt, maar is halverwege januari met een vriendin naar Azië vertrokken om daar een half jaar te gaan backpacken. Wij vliegen nu naar Bangkok, ontmoeten ze op het vliegveld en reizen dan met z’n vieren naar Koh Samui en Koh Phangan. Ik heb ongelooflijk veel zin om haar te zien.”

Neem je vaak vrij?

“Ik hou heel erg van reizen, dus we proberen zo vaak mogelijk met elkaar op vakantie te gaan. Maar met een eigen bedrijf sta je nooit uit. Of ik nou vrije tijd heb of met vakantie ben, ik ben er altijd mee bezig en word constant geïnspireerd. Je ziet altijd dingen die je leuk vindt. Maar dat vind ik fantastisch aan wat ik doe.”

SAVE THE DATE

Babassu X LaDress Special Event

Babassu en LaDress slaan de handen ineen voor een special event in Den Haag. Hou daarom een plaatsje in je agenda vrij voor het weekend van 5 mei en kom gezellig langs! Meer info volgt, dus hou onze nieuwsbrief in de gaten.

Maar waar haal je dan je ontspanning vandaan?

“Ik kan heel erg genieten van de gestures of life. Vanochtend vroeg was ik Tommie aan het uitlaten en was alles nog verlaten. Van dat moment dat de stad langzaam wakker wordt kan ik dus echt genieten. Ik vind het heerlijk om met mijn gezin te zijn, maar ontspan ook van films en documentaires. Ik ben ook een echt vriendinnenmens en vind het heerlijk om met mijn vriendinnen ergens te gaan eten. Mijn favoriete restaurant Café Parlotte in Amsterdam. Daarnaast kan ik heel erg genieten van een goed boek. Ik lees nu bijvoorbeeld Captain Corelli’s Mandolin van Louis de Bernieres en heb afgelopen week ook echt een prachtig boek gelezen, De diepst verborgen herinnering van de mens. Door te lezen pak ik echt mijn rust. Echte ontspanning vind ik heel belangrijk. Maar ik word bijvoorbeeld ook ontspannen van het reinigen van mijn gezicht. Ik ben een huge fan van het merk Santa Maria Novella en hou enorm van zeperige geuren.”

Van welk beautyritueel word je gelukkig?

“Echt iedere ochtend rol ik mijn dagcrème in de huid van mijn gezicht en hals met een jaderoller. Daarnaast doe ik aan dry brushing. Ik heb de dry brush van The Organic Pharmacy en borstel mijn droge huid voordat ik onder de douche stap. Na het douchen masseer ik de body oil van Santa Maria Novella in. Ik hou héél erg van geur. Ook in huis. Ik haal altijd bloemen en steek vaak de Delhi-wierookstokjes van Astier de Villatte aan. Ik word daar intens gelukkig van.”

Is uiterlijke verzorging belangrijk voor jou?

“Ik vind het belangrijk om er verzorgd uit te zien. Qua make-up probeer ik er zo natuurlijk mogelijk uit te zien. Ik gebruik de Secret Camouflage en Loose Setting Powder van Laura Mercier. Daarnaast draag ik altijd de Caviar Stick in Cacao van Laura Mercier op mijn ogen. Voor mijn haar ga ik vaak naar Mogeen, voor mijn gezichtsbehandelingen naar Babassu en voor mijn nagels naar Lacque Boutique. Allemaal in Amsterdam, waar ik woon.”

Heb je een beautygeheim?

“Ik geloof in huge, huge, huge veel water drinken en gebruik als supplement veel vitamine C. Sinds ik dat doe (ik klop ‘m even af) gaat griep aan mij voorbij.”

Welk product of welke behandeling is heilig voor jou?

De bindweefselmassage. Deze boek ik regelmatig. Ook vind ik een goede nachtrust belangrijk. Om lekker in slaap te vallen spray ik altijd de Deep Relax Sleep Mist van Aromaterapy Associates op mijn kussens. Deze heeft een lekker zachte kamille en houtgeur. Overdag draag ik graag Molecule 01 van Escentric Molecules, omdat ‘ie zo subtiel is.”

LaDress wordt verkocht via ladress.com en in de showroom van het hoofdkantoor in Amsterdam. Kijk op ladress.com voor de openingstijden.

Voor onze members

Exclusieve sale met korting tot 70%. Maandelijks nieuwe producten.